Ιστορικό

Η εταιρεία «Ε. ΣΠΑΡΤΙΩΤΗΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2007, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και την αποκλειστική διανομή όλων των προϊόντων NECTA, Wittenborg & S.G.L. του ομίλου N&W για την Ελλάδα.

Η πολυετής παρουσία (18 έτη) του ίδιου του κ. Σπαρτιώτη, σε συνδυασμό με την ηγετική θέση σε όλη την Ευρώπη του ομίλου N&W, αποτέλεσε εγγύηση από την αρχή λειτουργίας της εταιρείας για την ελληνική αγορά.

Η μεγάλη πλειοψηφία των ελλήνων operators αγκάλιασε με αμέριστη εμπιστοσύνη εξ’ αρχής τη συνεργασία αυτή.

 

Group History

Η Ν&W σχηματίσθηκε το 2000, μετά από τη συγχώνευση των δύο εταιριών αυτόματης πώλησης , η πρώτη με όνομα WITTENBORG της Δανίας, η οποία ιδρύθηκε το 1924 και ακολούθησε μία επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, η που βασίστηκε κυρίως στην βόρεια Ευρώπη και η ιταλική εταιρία NECTA, η οποία αναγκάστηκε το 1968 να ξεκινήσει μία σειρά από αυτομάτους πωλητές και μηχανήματα πώλησης καφέ, μετά από απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση της ZANUSSI GROUP.

Η συγχώνευση ήταν μια εκπληκτική ιδέα: η NECTA είχε δημιουργήσει μια αξιοζήλευτη φήμη για την εμπειρία της στο χώρο της διανομής του Espresso ενώ η WITTENBORG ήταν εξίσου γνωστή ως προμηθευτής του αμερικανικού καφέ.

Η καινούργια εταιρία γνώρισε άνθηση και το 2007 η N&W ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της αγοράς για μία ακόμα μεγαλύτερη σειρά προϊόντων με την απόκτηση της SGL Group and ADE. Και οι δύο οι εταιρίες χαρακτηρίζονταν από συγκεκριμένες δυνατότητες , που ενίσχυσαν την προσφορά της N&W. H SGL ούσα αρχηγός στην τεχνολογία του διαμοιρασμού του espresso καφέ σε σχέση με μικρότερες διανομείς μηχανές και την ADE – που μετονομάστηκε σε N & W- αποτέλεσε πρωτοπορία στα συστήματα πληρωμών σχεδιασμού και παραγωγής και επιπλέον να εδραίωσε την παρουσία της N&W στην αναπτυσσόμενη αγορά τεχνολογίας χωρίς μετρητά.